Нищо не налага допълнителни рестрикции като КПП-та или други ограничения, заяви премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерски съвет, съобщи БГНЕС

Тази динамична среда, в която броят на заразените с COVID-19 се увеличава, изисква също институциите да продължат да бъдат максимално концентрирани, а контролът да е изключително силен.

Особено сега, когато предстои и сезонът на грипната епидемия, посочи премиерът. Броят на заразените расте. Това ,което сме приели като мерки за предпазване е предостатъчен. Той добави още че предстои проект по преустановения.

Министърът на образованието заяви, че са предоставени 14 милиона лева за лаптопи за нуждите на държавните и общинските училища. С тези средства ще бъдат придобити 16 000 устройства - 12 000 за учениците и 4000 за учителите. Така ще помогнем да се осигурят лаптопи и да се обезпечи учебният процес във всичките му форми, обяви Вълчев. В момента 3 на 1000 ученици са карантинирани, добави той.

Вълчев поясни, че това не е повод за притеснение.

Борисов добави, че се отпускат 2,1 милиона лева за закупуването на лекарства, които да подмигнат лечението на COVID-19.

По-рано днес здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че няма да се затягат мерките.

Припомняме, че с данните от вчерашния ден България отбеляза пореден рекорд от 785 нови случая на COVID-19 при направени 5 819 теста.