България не направи достатъчно, за да влезе сериозно в това състезание, заяви пред БНР Кристиан Вигенин - председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в НС, по повод кандидатурата на страната ни за домакинство на Европейската агенция по лекарствата.

Оповестените резултати от вътрешното проучване в самата агенция посочиха България като държавата с най-ниска оценка.

В изготвения доклад е посочено, че нашата кандидатура покрива само 1 от 30-те критерия. Минус на столицата ни е и липсата на обещание да се осигури безжичен интернет за служителите на Агенцията.

Ненков иска положителната статистика на спешна помощ да се публикува

Ненков иска положителната статистика на спешна помощ да се публикува

Болницата във Враца била с 5 млн. дълг още 2013 г.

"В тази битка влязохме абсолютно неподготвени и на олимпийския принцип, изглежда - просто ей така, за да участваме. То това го показа самото кандидатстване в последния момент с тия четири, бих ги нарекъл нещастни страници, които поне да бяха минали през човек, който говори добре английски", отсече Кристиан Вигенин и добави, че при такъв подход няма как на нашата кандидатура да се гледа сериозно.

Представихме предимствата на София пред екипа на Евроагенцията по лекарствата

Представихме предимствата на София пред екипа на Евроагенцията по лекарствата

Уговаряме Чехия и Полша да лобират за нас

Вигенин смята, че още второто правителство на Бойко Борисов е подходило несериозно към кандидатурата на България, а в последното правителство тя е изготвена в последния момент. По негово мнение в текста имало много правописни грешки на английски.