Зад решетките остава шофьора, прегазил жена в Самоков. Софийски апелативен съд не уважил молбата му за изменение на мярката му за неотклонение "задържане под стража" в по-лека.

Мъжът е в ареста от 22 юни след като е бил привлечен като обвиняем за произшествието. Припомняме, че на 12 юни бе съобщено за мъж, който е блъснал жена с джипа си в Самоков и е избягал.

По първоначални данни, при извършване на маневри, джип е блъснал служителка, обслужваща платената зона за паркиране, след което е напуснал местопроизшествието и се укрил.

Шофьор блъсна служителка на паркинг в Самоков и избяга

Шофьор блъсна служителка на паркинг в Самоков и избяга

Той е арестуван

По-късно джипът бил установен, а избягалият шофьор - задържан. При направения тест за употреба на наркотични вещества в пробата на 24-годишния самоковец било отчетено наличие на кокаин и марихуана.

Жената бе транспортирана до болницата. След неговото задържане, не повдигнато обвинение срещу него.

Оказва се, че той е рецидивист на пътя. И друг път е хващан да шофира след употреба на наркотици, за което е наказан. През 2013 г., веднага след като е взел книжка, е причинил катастрофа, при която не е имало пострадали. Тогава е получил административно наказание.

Пуснаха под домашен арест шофьора, прегазил жена в Самоков

Пуснаха под домашен арест шофьора, прегазил жена в Самоков

Според защитата наркотестът не бил достатъчно сигурен

Няколко дни след инцидента, мъжът бе пуснат под домашен арест. Близките на прегазената в центъра на Самоков 49-годишна жена смятат, че домашният арест на 24-годишния шофьор, е лека мярка. По думите на близките на прегазената в Самоков: Парите и връзките са над закона.

В града хората излязоха на протест срещу присъдата на мъжа.

Близки на прегазената в Самоков: Парите и връзките са над закона

Близки на прегазената в Самоков: Парите и връзките са над закона

Шофьорът бе дрогиран, два пъти минал през жената на паркинг

Делото е било преразгледано и с определение на Софийски окръжен съд на мъжа му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

В следствие на събраните доказателства са били събрани доказателства в подкрепа на тезата за извършено умишлено престъпление.