Близките на прегазената в центъра на Самоков 49-годишна жена смятат, че домашният арест на 24-годишния шофьор, е лека мярка. Шофьорът бе дрогиран с кокаин и амфетамини, припомни и Bulgaria ON AIR. Той е бутнал жената два пъти с колата си на паркинг в близост до полицейското управление.

Дъщерята на пострадалата Недялка - Радостина Димова обясни, че състоянието на майка й е тежко. Жената е в медикаментозна кома.

"Има голям оток от удара, трябва да спадне и мозъкът да си почине, за да се направи скенер и да се види какво има. В медикаментозна кома е, защото има страшно много счупвания, кърви. Вече няколко пъти е имало кръвопреливания. Това е премазване, това не е да бутнеш човек", каза Радостина Димова.

Пуснаха под домашен арест шофьора, прегазил жена в Самоков

Пуснаха под домашен арест шофьора, прегазил жена в Самоков

Според защитата наркотестът не бил достатъчно сигурен

Тя обвинява магистратите за определения домашен арест на Виктор Делигълъбов. "Оказва се, че връзките и парите са над закона. Това е на местно ниво. Крайно време е гражданите да се събудят и да видят как работи системата тук. Викторе, наспа ли се, спокойно ли спа?", запита съпругът на Радостина - Румен.

Дъщерята и зетят на Недялка са възмутени, че това не е първият подобен инцидент на шофьора. Виктор е арестуван още преди да има шофьорска книжка. След това е предизвикал и друг инцидент, при който отново е употребил наркотици, но се е разминал с глоба от 1000 лева.

Рецидивист на пътя бил дрогираният шофьор, блъснал жена в Самоков

Рецидивист на пътя бил дрогираният шофьор, блъснал жена в Самоков

Днес му беше повдигнато обвинение

"Излиза и започва да трепе! Най-много се притесняваме да не избяга. Издадена му е заповед да не напуска страната, но в момента не вярваме нищо. Шокиран съм", каза Румен и допълни, че близките на Недялка нямат информация от хода на делото.

В сряда се подготвя мирен протест в Самоков във връзка с инцидента.

Шофьор блъсна служителка на паркинг в Самоков и избяга

Шофьор блъсна служителка на паркинг в Самоков и избяга

Той е арестуван