Митничари задържаха 166 000 недекларирани евро на "Дунав мост 2", съобщи Агенция "Митници". На 5 февруари е спрян автомобил за проверка. В колата са намерени две пачки евро банкноти в копюри по 200 евро. Валутата се намирала в джобовете на дънки в куфар в багажника. На въпрос каква сума пренася мъжът обяснил, че разполага с 20 000 евро.

Митническите служители го съпровождат до митническия терминал, където при допълнителна проверка в чифт ботуши откриват още 4 пачки банкноти с номинал 200 евро. Още една пачка е отрита в несесер с тоалетни принадлежности, а други 4 са скрити в черни найлонови пликове в подплатата на пътническия куфар. След изброяване в присъствието на водача митническите служители установяват, че пренасяната валута е 166 000 евро.

Снимка 517741

Източник: Агенция "Митници"

За същите мъжът не притежава банков документ или друг разплащателен документ. Заявява, че ги носи от Словакия и са негови лични спестявания. По случая е съставен акт за установяване на нарушение на Валутния закон. За обезпечение на нарушението по акта, с разписка е задържана сумата от 1500 евро.