Задържаха далавераджия, печатал и плащал с фалшиви банкноти във Варна, съобщи МВР. На 15 март е получен сигнал от: денонощен магазин, таксиметрова фирма и пицария че за стоките и услугите им е платено с фалшиви банкноти по 50 лева. По-късно извършителят на измамата е бил задържан. 21 години, криминално проявен за грабежи, е съпричастен към престъпленията.

Няколко дни по-късно апартаментът му е претърсен. В имота е намерена действаща печатна работилница за фалшиви парични знаци. Иззети са над 80 готови неистински банкноти копюри от 50 лева, с повтарящи се серийни номера, емисия 2019г. и над 500 бр. неизрязани фалшиви банкноти, също копюри от 50 лв. Намерени и иззети са също и устройство за печат, хартия, голям брой холограмни стикери/лайсни, имитиращи защитната лента и всички необходими за производството на фалшификати инструменти.

По случая е образувано досъдебно производство. Лицето е задържано за срок от 24 ч., а по-късно, с постановление на прокурор при Окръжна прокуратура - Варна е задържан за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

Припомняме, че само преди седмица бе разбира печатница за фалшиви пари към ВУЗ.