Задържаха естонец и шуменка в два града заради дизайнерска дрога. Това съобщи МВР. Те са задържани по време на спецакция на 28 януари от служители от ГДНП, СДВР и Областните дирекции на МВР в Шумен и Русе.

Първоначално е задържана в Шумен 29-годишната жена. Тя е известна на органите на реда и с регистрации за обсебване и за наркотици. У нея са намерени и иззети наркотици.

Малко по-късно са задържали на територията на столицата 33-годишен естонски гражданин, предоставил наркотиците на 29-годишната. Той пребивавал у нас без адресна регистрация и е притежавал литовски паспорт. Той е известен на органите на МВР за разпространение на наркотични вещества.

Задържаха наркотици за над 3,5 млн. лв. в Пловдив

Задържаха наркотици за над 3,5 млн. лв. в Пловдив

Дрогата била предназначена за турския пазар

В хода на разследването е установено, че той е съпричастен към досъдебно производство за разпространение на наркотични вещества в Русе и региона. При проведени действия по разследването в жилище в София, обитавано от 33-годишния, са намерени и иззети 1, 230 кг дизайнерска дрога, голяма парична сума - около 10 000 лв. в различна валута, 2 електронни везни и други вещи, имащи отношение към престъпната дейност на мъжа.

И двамата са привлечени като обвиняеми са "задържане под стража" за срок до 72 часа. Работата по случая продължава под надзора на съответните прокуратури.