Задържаха мъж заради открити наркотици в дома му във Велико Търново. Вчера при проверка в имот в с. Шемшево, обитаван от 34-годишен мъж, са установени и иззети около 60 грама листна маса, която при полеви наркотест реагирала на канабис. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа

При проверка на 20-годишен великотърновец, извършена в с. Кесарево, е намерен около грам от същата дрога, а при последвало претърсване в обитавано от него жилище в областния град са намерени още около 2 грама канабис. По двата случая са образувани досъдебни производства.

При проверка, полицията е установила и самоличността на мъж и лек автомобил, които са били обявени за издирване в няколко областни града. Мъжът е предаден на Конвойно звено - Горна Оряховица. Вчера, при провеждане на специализирана полицейска операция по метода "широкообхватен контрол" в Павликени, е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 50-годишен мъж от Бяла черква. В хода на инспекцията е установено, че колата е обявена за издирване от Кралство Великобритания през януари тази година. Автомобилът е иззет, по случая е образувана преписка. Уведомени са компетентните служби.