Московски районен съд остави в ареста за още 72 часа тримата български бизнесмени, задържани след обиска в Българския промишлен център.

Те са разследвани за организиране на производство и разпространение на пиратски дискове.

По искане на следствието, московски съд удължи предварителното задържане на тримата бизнесмени Никола Николов, Костантин Костов и Красимир Велчев с още три денонощия. Срокът e необходим, за да бъдат добавени към делото нови доказателствени материали, иззети по време на обиска в офиса на фирма "Милениум- 2001" на територията на Българския промишлен център в Москва.

И тримата задържани са определили като пълна измислица твърденията на следствените органи, че със своята дейност са нарушавали авторските права.

Съдебното заседание е продължило повече от 6 часа до късно снощи и на него през цялото време е присъствал българският консул в Москва. Задържаните бизнесмени са били във видимо добро здраве. Те постоянно са имали възможност да контактуват със своите роднини чрез адвокатите си, които са руснаци.

Съдът ще заседава отново във вторник, когато ще трябва да реши дали представените доказателства са достатъчни за започването на наказателно производство.

В предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт" заместник-външният министър Марин Райков заяви, че не можем да имаме възражения относно действията на руските правоохранителни органи, стига те да са съгласувани.