На определени фирми е разплатено 100% от извършените дейности, въпреки че било обявено, че те ще се разплатят с тях на 50%. Такава информация е постъпила в Институтът за пътна безопасност.

През първото тримесечие на тази година АПИ е похарчило 9 млн. лв. за външни услуги. Това е рекорд откакто съществува агенцията, твърдят от ИПБ.

От Института са притеснени, че са изхарчени толкова много пари, но на този етап се ремонтира само част от Хемус. През зимата министър Караджов непрекъснато декларираше, че през тази година ще се извършат ремонт и реконструкция на 3000 км пътища. С темпото на ремонт, което АПИ предлага, реално тези 3000 км пътища, ще приключат през 2050 г. Не очакваме министър Караджов да публикува фирмите и сдруженията, които са били захранени от АПИ, поясняват те.

Пътищарите излизат на национален протест другата седмица

Пътищарите излизат на национален протест другата седмица

Настоява правителството да осигури разплащане по договорите за пътни ремонти

Каква е равносметката? За една година се смениха трима председатели на управителния съвет на АПИ. Повече от 12 месеца строителните фирми протестират и отказват да ремонтират пътищата, заявяват недоволно от Института по пътна безопасност.

В тази връзка, те предупреждават, че ако всички политически партии, не предприемат извънредни мерки, включително и извънредно законодателство, транспортната система на България ще катастрофира.

Пътищарите спират всякаква дейност

Пътищарите спират всякаква дейност

Причината е липсата на средства в актуализацията на бюджета за разплащане на извършени вече дейности