Полицията в Бургас залови двама крадци след извършване на поредната им кражба. Те са на 31 и 55 години. До момента са установени пет случая на взломни кражби от апартаменти, разположени, както в централната градска част, така и в комплекс "Изгрев".

Мъжете, с богато криминално минало и множество присъди за кражби, пристигали в Бургас през деня, като подбирали на случаен принцип апартаменти, чиито обитатели били навън или по работа. Прониквали, чрез използване на специални инструменти, с които счупвали патрона на ключалките, след което се насочвали към ценни вещи и парични суми.

Сред отнетите вещи били : лаптопи, малки телевизори, мобилни телефони, дигитални фотоапарати, златни накити и др., които извършителите пласирали на различни места, много под официалната им стойност.

Задържаха сливенски полицай за кражби, наркотици и държане на незаконни патрони

Задържаха сливенски полицай за кражби, наркотици и държане на незаконни патрони

Повдигнати са му 5 обвинения

Полицията закопчала двамата мъже непосредствено след извършване на поредната кражба.

В тях са намерени откраднатите вещи, както и множество инструменти, служещи им за извършване на кражбите. Двамата са задържани за срок от 24 часа.

Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава. По случаите са образувани досъдебни производства.