Започна ваксинирането на служителите на МВР срещу COVID-19 от тази сутрин. Процесът на имунизация стартира след получаването на 3000 дози противовирусна ваксина. Днес поставиха първата доза ваксина на 210 служители на СДВР, заявили своето желание в прогнозно изготвените списъци за имунизация.

В Медицинския институт на МВР е създадена предварителна организация и е изготвен план, според който освен в столицата мобилни екипи ще започнат имунизация и на заявилите желание за ваксиниране служители от областните дирекции в страната.

Започва трета фаза на ваксинацията у нас, прилагат AstraZeneca на над 55-годишни

Започва трета фаза на ваксинацията у нас, прилагат AstraZeneca на над 55-годишни

След като вчера пристигнаха първите ваксини на AstraZeneca

Служителите на МВР попадат във Фаза 3 на Националния ваксинационен план като служители в сектори с жизнено важни функции. С приоритет ваксини ще бъдат поставени на служителите, които работят на първа линия. Предвижда се периодично актуализиране на списъците.

Припомняме, по време на брифинг здравният министър заяви, че за изработването на плана са разработени фазите за ваксиниране на хората по таргетни групи. Всички медицински специалисти - 243 600 лица, персонал на социални институции, педагогически специалисти и персонал на ферми за отглеждане на норки, в трета фаза попадат служителите на критичната инфраструктура, в четвърта фаза попадат възрастни хора на и над 65-годишна възраст, в пета фаза влизат уязвими групи на населението.