В събота започва рехабилитацията на нов участък от бул. "България. Строителните екипи ще работят в участъка от бул. "Тодор Каблешков" до бул. "Гоце Делчев" в посока център. Движението ще се извършва двупосочно в срещуположното пътно платно посока Бояна.

Временната организация на движение е от 4 до 25 юли, съобщи Столична община.

За същия период автобусите от линии №№ 64 и 304 ще се движат също в това пътно платно на бул. "България". Ще се изместят някои от спирките на градския транспорт - спирка с код 0308 "Бул. Гоце Делчев" за автобусни линии № 64 и 304 на бул. "България" се измества преди бул. "Гоце Делчев" непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището и спирка с код 2213 "Ул. Тодор Каблешков" за автобусни линии № 64 и 304 на бул. "България" ще се измести назад преди ул. "Тодор Каблешков" непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището.

Фандъкова очаква ремонтът на бул. "България" да приключи до средата на септември

Фандъкова очаква ремонтът на бул. "България" да приключи до средата на септември

По думите ѝ това е последният ключов булевард в София, който се ремонтира цялостно

На 5 юли, неделя, ще започне и ремонт на ул. "Тодорини Кукли" в участъка между от ул. "Александър Екзарх" и ул.""Витиня". До 5 август 2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на ул. "Тодорини кукли" в участъка от ул. "Александър Екзарх" до ул. "Витиня", като движението се извършва двупосочно в северното пътно платно в същия участък . Ще се извърши обновяване на пътното платно и на тротоарите.

За същия период от време се изместват автобусните спирки по маршрута на автобусна линия № 120 с код 2216 "Ул. Тодорини кукли", с код 1612 "Стадион Г. Аспарухов" и с код 1869 "Ул. Витиня" в северното пътно платно на ул. "Тодорини кукли" в участъка от ул. "Александър Екзарх" до ул. "Витиня" успоредно на съществуващото им положение в обособени за целта места.