Стартира ремонтът на Околовръстния път на Исперих от утре- 4 август, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". Това са близо 5 км второкласна и третокласна мрежа в участъците от път III-205 Разград - Исперих - Стефан Караджа и път II-23 Русе - Кубрат - Исперих - Дулово в урбанизираната територия на града. Инвестицията от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" е за над 5,7 млн. лв.

Проектът предвижда нова асфалтобетонова настилка и бордюри. Ще бъде възстановено отводняването чрез почистване на канафките, повдигане на дъждоприемните шахти и др. Отсечката ще е с обновени пътни знаци и хоризонтална маркировка.

Ремонтно-възстановителните работи ще се изпълняват поетапно, а движението ще се извършва в една лента. Трафикът по ул. "Ахинора" ще се ограничи изцяло за времето на ремонта поради по-тесния габарит на пътя.

Ще се пропускат само автомобили на спешна помощ, обслужващи близката болницата. Останалите моторни превозни средства ще се пренасочват по обходен маршрут през улиците "Гео Милев" и "Димитър Полянов".