Развитието и усъвършенстването на знанията по английски език могат да бъдат в полза не само на всички деца и ученици, изучаващи го в училище, но и на техните преподаватели и ментори. Именно учителите са най-важният стълб, когато става въпрос за изграждането на едно силно, образовано и отговорно общество.

Затова на 4 юни в София ще се проведе традиционната конференция "Ден на Кеймбридж" - най-голямото събитие за преподаватели по английски език у нас. То се организира за поредна година от издателство "Клет България", в качеството му на официален представител на "Кеймбридж юнивърсити прес" за България. Програмата включва поредица от презентации, представени от световноизвестни специалисти, които ще споделят ценни съвети и практики на родните преподаватели по английски език. Сред имената откриваме известния лектор и автор на учебници Хърбърт Пухта, CELTA преподавателя Джон Макнийл, който към момента работи в "Кеймбридж юнивърсити прес", както и консултанта и обучител Стефани Даймънд-Баир.

Ежегодно специалните гости на конференцията представят своите полезни и интригуващи теми, с които вдъхновяват аудиторията. Събитието се провежда за 16-а поредна година у нас, като то спогама всички, които са свързани с английския език, заедно да отпразнуват своите професионални умения и постижения.

Част от темите, които ще се разгледат по време на Деня на Кеймбридж, ще бъдат: The Importance of Stories in Teaching Young Learners, Being a teenager can be a challenge! Five things to know about developing vital life skills и други, които ще оставим на вас да откриете.

Денят на Кеймбридж ще послужи не само като среща на учители и директори от цялата страна. В рамките на деня ще бъдат наградени победителите в националното състезание по английски език Kangaroo Global Linguistic 2022 и учениците на челни позиции в художествено-музикалното състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Повече за предстоящото събитие и възможностите за регистрация в него може да откриете тук .