Ако днес пазарите в страната не вземат всички мерки по отношение на спазване на дистанция и лични безопасни средства, те ще бъдат затворени още утре отново. За това се закани премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет.

Борисов вече е дал разпореждане на вътрешния министър Младен Маринов да проконтролира процеса. Като пример за мярка, която трябва да бъде взета, премиерът посочи поставянето на пропускателен режим на вход и изход на пазарите, за да няма скупчване на хора.

Утвърдиха правила за работа на пазарите, земеделците и фермерите

Утвърдиха правила за работа на пазарите, земеделците и фермерите

Заповедта е издадена от здравния министър Кирил Ананиев

Самият Младен Маринов посочи, че има готовност и още утре МВР отново ще влезе в махалите в градовете. Вътрешният министър призна за проблем "сред някои определени общности, които не са дисциплинирани". Жандармерията ще вземе мерки, увери Маринов и каза, че се надява да не се стига до нуждата от употреба на физическа сила и на този етап се стараят да убеждават хората. Разчитат естествено и на глоби.

Установените с коронавирус полицаи са от различни поделения и са работили на различни места. Няма зависимост служителите на МВР да са били разпределени на КПП-та. Младен Маринов посочи, че работата на полицаите е рискова във всяко едно отношение и в момента включително. Като полицаи бързаме да си свършим работата и после мислим за нашата сигурност, обясни Маринов. 

В София въвеждат задължително еднопосочно движение по пазарите

В София въвеждат задължително еднопосочно движение по пазарите

Задължително е спазването на дистанция от 2 метра между търговци и клиентите