Мъж от Елин Пелин получи наказание от половин година затвор, глоба от 1000 лв. и лишаване от право да шофира за срок от две години заради това, че е шофирал пиян.

На 16 май 2020 г. мъжът е бил спрян за проверка. В резултат на направен тест за употреба на алкохол било установено, че водачът шофирал под влияние на 4,52 промила. На мъжа му бил съставен акт и му е била отнета книжката.

Ден по-късно полицаите забелязали, че в града се движи лек автомобил без поставени регистрационни табели. При проверка полицаите установили, че въпросната кола се управлява от същия шофьор, който са глобили вчера.

При тестването на мъжа за употреба на алкохол, резултатът бил сходен с този от предишния ден - 4,56 промила.

В хода на разследването на обстоятелствата по наказателното производство е било установено, че мъжът вече е бил осъждан през 2018 г. за шофиране в нетрезво състояние. Престъпленията, за които е бил привлечен като обвиняем, мъжът е извършил в изпитателния срок по наказание, наложено по предходно дело.

Подсъдимият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура - Елин Пелин, което съдът е одобрил. Приведено е в изпълнение и наказанието "лишаване от свобода" от 2018 г. за срок от шест месеца, което е било отложено.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.