Три от фабриките за производство и бутилиране на спиртни напитки на "Винпром Карнобат", намиращи се край селата Венец и Церковски, спират работа, предаде БНР.
Причината е, че от агенция "Митници" запечатаха за 48 часа данъчни складове на фирмата.

Производствената база е собственост на задържания в ареста алкохолен бос Миню Стайков.

Част от затворените фабрики преминават на авариен режим, което крие опасност от взривове, предупреди един от директорите Танчо Драгиев.

Запечатани са данъчни складове на винзавода в Карнобат
Обновена

Запечатани са данъчни складове на винзавода в Карнобат

Заради нередности по Закона за акцизите и данъчните складове

По думите му, 120 тона грозде в десетки камиони стоят блокирани пред портала на "Винпром Карнобат" край село Венец. Загубите само за днес възлизат на 10 милиона лева.

Протестът на работниците, които днес не бяха допуснати на работа, приключи. Възможно е спонтанните протестни действия да продължат и утре.

По-рано през деня близо 150 работници протестираха пред производствената база край село Венец. Три цистерни и десетки камиони с продукция бяха блокирани пред и вътре в оградената територия, тъй като в 9 часа сутринта жандармерия и митнически служители ограничиха достъпа до заводите.

Съобщава се също, че контейнер с продукция за клиенти от Япония е спрян тази сутрин от митнически служители.

Запечатването на данъчните складове е незаконно според двама от директорите на предприятието - Танчо Драгиев и Йовко Йовков.

Протестиращите служители на "Винпром Карнобат" заявиха, че със затварянето на заводите се блокира тяхното право на труд.

"Не ни оставят спокойно да работим. Жандармерия, митници, ние работим, а отвсякъде има кордони. Голям стрес е! Няма ли да ни оставят на мира? Работодателите са ни много точни хора, ние нямаме оплаквания." - коментираха протестиращи пред "Хоризонт".