Митничари проверяват винзавода в Карнобат и има вероятност той да бъде затворен, научи news.bg от свои източници.

Заводът се намира между селата Цирковски и Венец.

Първоначално Спецпрокуратурата и Агенция "Митници" не можеха да потвърдят информацията. От МВР коментираха, че последните акции в Бургас са под ръководството на Спецпрокуратурата.

Малко по-късно от Агенция "Митници" съобщиха, че са проверили данъчни складове за производство на алкохолни напитки в района на Карнобат. Заради констатирани множество нередности по Закона за акцизите и данъчните складове, те запечатват данъчните складове.

Така ще обезпечат доказателствата при първоначален срок от 48 часа, съгласно реда на ДОПК. Мярката може да бъде продължена с определение от компетентния съд, иинформират от митниците.

Междувременно работници от винпром "Карнобат" протестират пред вратите на завода, защото не са допуснати до работните си места.

Припомняме, на 5 септември прокуратурата влезе в компаниите на Стайков - "Топаз мел", "Винпром Карнобат" и "Сис индустриийс".

При операцията бяха задържани общо 10 лица, сред които и самият Стайков.

Общо 20 са дружествата с легална дейност, който са свързани помежду си и участват в данъчните измами по случая "Карнобат". Всички се явяват свързани лица, а Инкриминираният период е от 2009 г. до 2018 г., обясни в началото на септември ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева.

Тогава, Агенция "Митници" извърши инвентаризация на всички складови помещения.

Съдът остави Миню Стайков за постоянно в ареста

Съдът остави Миню Стайков за постоянно в ареста

След 12-часово заседание...