Зеленият сертификат скара народните представители от Комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание. Председателят на ресорната комисия от "Продължаваме промяната" Милен Матеев поиска като точка втора в дневния ред да бъде Приемане на условия за достъп за влизане в Народното събрание, а точка три да остане. Приемане на правила за дистанционно участие в комисията от народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина. Това предизвика реакцията на останалите парламентарни групи.

С гнева на хиляди граждани предупреди Костадинов колегите си депутати

С гнева на хиляди граждани предупреди Костадинов колегите си депутати

За мораториум върху зеления сертификат, призова Костадинов

Петър Петров от "Възраждане" заяви, че не е налице нито една основателна причина да бъде включено в дневния ред на комисията точката за зеления сертификат. Обществото не иска зеленият сертификат за влизане, в която да е сграда, подчерта Петров.

Той запита как, ако се приеме това решение в днешния дневен ред, как ще се му се забрани да упражнява законодателните си права?

Ива Митева от "Има такъв народ" също възрази точката да не влиза в дневния ред на комисията. Решението, което се предлага в момента не е от "Демократична България", а от народни представители на "Продължаваме промяната". Не са налице изискванията на текста с изключителните случаи и за това точката да отпадне, настоя Митева.

Анна Александрова от ГЕРБ също подкрепи другите си колеги и заяви, че точката не трябва да бъде вкарвана в дневния ред на комисията.

От ДПС също скочиха на искането на председателя на комисията като заявиха, че не може да се започва заседание на комисията с нарушение на правилника.

Атанас Славов от "Демократична България" заяви, че ще подкрепят направеното предложение зеленият сертификат да стане точка от дневния ред на комисията.

В крайна сметка народните представители отхвърлиха предложението зеленият сертификат да стане част на обсъждане в комисията с 10 гласа "за", 5 "против" и 5 "въздържали се".

Депутатите отложиха темата за зеления сертификат за НС

Депутатите отложиха темата за зеления сертификат за НС

Темата ще мине първо през комисии и след това в зала