205 народни представители в зала се регистрираха за началото на днешната пленарна сесия. Двама депутати се регистрираха онлайн заради карантина. По традиция заседанието започна с националния и европейския химн.

От дневния ред отпадна точката за начина, по който ще се влиза в сградата на НС в условията на извънредна епидемична обстановка. Председателят на парламента Никола Минчев обясни, че на председателски съвет е решено първо темата да мине през парламентарните комисии и тогава да се гледа в пленарна зала. Припомняме, че първите дни на 47-то Народно събрание, през декември миналата година, минаха под знака именно та темата за зеления сертификат. Няколко пленарни заседания бяха посветени на това дали е нужно или не, включително и като пример, депутатите да приемат изискване в сградата на Народното събрание да се изисква документ аз ваксинация или преболедуване.

С гнева на хиляди граждани предупреди Костадинов колегите си депутати

С гнева на хиляди граждани предупреди Костадинов колегите си депутати

За мораториум върху зеления сертификат, призова Костадинов

Утре по план ще бъде изслушан вътрешният министър Бойко Рашков, а в петък ще се проведе редовният парламентарен контрол.

От ГЕРБ искат изслушване на енергийния министър за забавяне изграждането на интерконектора с Гърция. Предложението мина и изслушването ще се проведе утре.