Конкретни предложения за взаимно сътрудничество.

Това обсъди министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков на работна среща с изпълнителния директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова и заместник-председателя на Управителния съвет на борда Мартин Захариев. 

Това съобщиха от пресцентъра на министерството. 

Основен акцент бе поставен върху възможността пред София за кандидатстване за европейска столица за интелигентен туризъм през 2020 година.

Представителите на Националния борд по туризъм подчертаха, че за тази инициатива ще бъде търсено партньорство и от страна на Министерството.

България е сред първите 10 държави по свързаност и високо качество на интернет в Европа. Освен това съотношението между цена и качество на интернет също поставя страната ни на челни позиции в ЕС.

Желязков заедно с ръководството на най-голямата работодателска организация в сферата на туризма се обединиха около мнението, че развитието на транспортната инфраструктура трябва да бъде погледнато и от гледна точка на туристическия бранш.

По този повод те обсъдиха отдаването на концесия на летището в Балчик, което ще даде възможност за разгръщането на потенциала на Северното Черноморие.