Няма как да си подам оставката, тези партии не са гласували за моето избиране.

Така коментира пред Нова телевизия вицепремиерът и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов искането на БСП, ДПС и "Воля" да се оттегли.

Валери Симеонов няма място в правителството, отсече червеният Симов

Валери Симеонов няма място в правителството, отсече червеният Симов

Тепърва БСП ще решават дали му искат оставката

Опозицията поиска оставката на Симеонов във връзка със случаите с Павел Тенев и Иво Антонов.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев подаде оставка, като поводът беше снимка от преди 9 години, публикувана на неговия профил във "Фейсбук". На нея Тенев позира с изпъната ръка край восъчни фигури за нацисти в музея "Гревен" в Париж.

Премиерът Бойко Борисов поиска заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков да уволни директора на дирекция "Социална политика" в Министерството на отбраната Иво Антонов. Повод за поисканата оставка е публикувана преди време снимка на Антонов с нацистки поздрав.

"Воля" иска оставката на Валери Симеонов
Обновена

"Воля" иска оставката на Валери Симеонов

Възмутени, че е защитил Павел Тенев

Защо ми искат оставката, какво нарушение, престъпление и неизпълнение на служебните задължения са открили в работата ми, попита Симеонов пред телевизията в Бургас.

Патриотът подчерта, че не си е правил майтапчийски снимки по време на студентския стаж в ГДР в края на 70-те г. на XX век и в концлагера "Бухенвалд".

"Просто няма такова нещо, ще съдя вестник "Сега", закани се той.

По случай оставката на Тенев Валери Симеонов заяви пред в. "Сега", че през 70-те години като студент го били завели в лагера "Бухенвалд". "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: "Подавай оставка и се прибирай на село", казал Симеонов.

Изказвания на Валери Симеонов  скандализирали европейските социалисти

Изказвания на Валери Симеонов скандализирали европейските социалисти

Искат извинение от него и оттегляне на зам.-министър Павел Тенев

Той поиска да се пусне аудиозаписът, а не фонограма, тъй като в крайна сметка ще го поискат и от съда.

Сигурен съм, че има аудиозапис, много добре зная какво съм казал, с една снимка да се съсипва животът на един човек - това преминава всякакви граници, възмутен Симеонов.

Зам.-министър Павел Тенев подаде оставка

Зам.-министър Павел Тенев подаде оставка

Той обяви решението си на извънреден брифинг в Министерски съвет

Той смята, че патриотите са "жертва на лов на вещици, да не кажа и на лов на фашисти" и че всичко това е политическо оклеветяване, след като и поведението и биографията му са добре известни.

Поведението на Павел Тенев е нелепа шега, която в никакъв случай не трябва да бъде във "Фейсбук" или в живота на човек, който заема такава висока позиция, вярва патриотът.

Според него сега най-важната задача е да се прекъсне свободното падане на България.

По отношение на Иво Антонов, Валери Симеонов попита "как никой не си зададе въпроса дали снимката не е монтаж", хвалейки Антонов като човек, който е възстановил много военни паметници в Македония и Украйна. Вицепремиерът разкри, че Антонов в момента е в реанимация заради прединфарктно състояние.

Поведението на Тенев е грешка на растежа

Поведението на Тенев е грешка на растежа

Абсурдни са исканията на левицата, смята Борис Ячев от НФСБ

Запитан какво мисли за Холокоста, съпредседателят на "Обединените патриоти" отговори, че това са най-зловещите страници от човешката история, а историята на фашизма е "готварска книга на човекоядци, на канибали". Той продължи, че не познава никого, който да изповядва фашизма.

Двете снимки са подигравка, зле дозиран хумор, смята той.

На въпрос какво мисли за портретите на Сталин, Симеонов отговори, че мнението му за "сатрапа Сталин" е същото каквото и за Хитлер - не може да се оправдае избиването на милиони хора. 

По думите му общият извод за всички е, че човек, когато влезе в управлението, трябва да внимава какво говори.

Борисов поиска оставката на служител от МО за публикувана снимка
Обновена

Борисов поиска оставката на служител от МО за публикувана снимка

Причината е публикувана снимка

Той вярва, че няма приятелски огън и благодари на Сидеров, Каракачанов и преговорния екип за създадената стратегически важна програма за управление.

Валери Симеонов разкри, че е в Бургас във връзка със събарянето на незаконни заведения по крайбрежието на Черно море.

Якото бутане на заведения продължава, защото става въпрос за абсолютно незаконни постройки на държавния плаж, отбеляза патриотът.