Премиерът Бойко Борисов е поискал заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков да уволни директора на дирекция "Социална политика" в Министерството на отбраната Иво Антонов. Информацията е на Министерския съвет.

Повод за поисканата оставка е публикувана преди време снимка на Антонов с нацистки поздрав. От министерството на отбраната отказаха повече информация.

Подобни снимки, подобни изказвания няма да търпим, увери председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в сградата на народното събрание.

Павел Тенев се разкайва за снимката с нацистки поздрав

Павел Тенев се разкайва за снимката с нацистки поздрав

Търсил хумористичен ефект и сценарий във всички снимки

Припомняме, през 2014 година Иво Антонов беше предложен за зам.-министър на отбраната. Кандидатурата бе на Патриотичния фронт в отговор на назначаването за зам.-военен министър на Орхан Исмаилов от квотата на Реформаторския блок.

Снимката на Антонов тогава бе публикувана в медиите след като той бе предложен за зам.-министър. На фотоса, взет от личния профил на Антонов във "Фейсбук", се вижда как той отправя нацистки поздрав пред танк в двора на Националния военноисторически музей в София.

Припомняме, вчера зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев подаде оставка. Поводът беше снимка от преди 9 години, публикувана на неговия профил във "Фейсбук". На нея Тенев позира с изпъната ръка край восъчни фигури за нацисти в музея "Гревен" в Париж.

Кандидатурата на Тенев за зам.-регионален министър бе предложена от Обединените патриоти. Съпредседателят на Обединени патриоти Валери Симеонов коментира случая и исканата оставка за Тенев така: "На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия. Глупости".

Позицията на Симеонов по случая стана повод тази сутрин председателят на "Воля" Веселин Марешки да поиска оставката на Валери Симеонов

"Воля" иска оставката на Валери Симеонов
Обновена

"Воля" иска оставката на Валери Симеонов

Възмутени, че е защитил Павел Тенев

Стефан Августинов, член на изпълнителното бюро на "Воля", обясни в кулоарите на Народното събрание, че било недопустимо вицепремиер на европейска държава да се държи по този начин. Подигравката на "Обединени патриоти" била недопустима.