"Президент е този, който е обединител на нацията. Опозиционен лидер, който за 40 минути не е казал една добра дума за държавата, дори вече злобата му, омразата му до такава степен прелива, че не е нужно вече да коментирам един опозиционен лидер".

Така отговори премиерът Бойко Борисов на критиките на президента Румен Радев, който по-рано днес обяви, че не иска България да върви надолу, не иска България да катастрофира от самодоволство.

Румен Радев: Не искам България да катастрофира от самодоволство

Румен Радев: Не искам България да катастрофира от самодоволство

Борисов полага неистови усилия да ни спаси от Борисов, смята президентът

Борисов подчерта, че Радев се държи като опозиционен лидер, който държи най-голямата власт в страната. Премиерът отбеляза, че е гледал само първата минута от интервюто на Радев пред bTV.

"Отидох да играя футбол, защото когато човек започне да говори от името на народа, такъв няма, Левски не си го е позволявал, в името на кой, кой ти даде право, 50% не те харесват", продължи Борисов словесната атака към президента.

Двуличен човек, един ден хората ще разберат колко двуличен човек са избрали за президент, атакува премиерът и изрази недоумението си от "тази злоба" на Радев.

Като пример за двуличието Борисов посочи обаждане от Радев да отиде на срещата на НАТО.