Базираният в Израел старпът Gett, който предлага на потребителите услуги, свързващи ги с таксиметрови шофьори, ще изтегли солиден кредит от най-голямата руска банка.

Компанията е конкурент на Uber и ще получи 100 милиона долара заем от най-големия кредитор на Русия Sberbank PJSC. Сумата Gett ще инвестира в развитието на дейността си в страната и извън нея, пише Bloomberg.

От най-голямата финансова институция в Русия обясниха, че отпускането на 7-годишния заем отваря път на банката до неразкрит за момента брой от акциите на стартъпа.

Конкурентът на Uber има силни позиции в Израел и Великобритания, както и в Русия, но има амбиция за по-нататъшно разширяване на дейността си.

Финансирането ще се използва за дейността на спатръпа в рамките именно на Русия, като идеята е да се удвои териториалният обхват до 57 града в страната през този месец. Така местата, на които компанията ще оперира, ще станат повече от тези на Uber или другия им конкурент в държавата Yandex.

"Нашата визия е да увеличим дейността си в Русия, като се разширим в нови региони, и да добавим нови услуги като организиране на доставки за търговците на дребно и ресторантите", обясниха от Gett.