Арсенал разби Базел в последния мач на двата тима от груповата фаза на Шампионската лига. "Артилеристите" победиха швейцарците на техния "Сейнт Якоб" с 4:1.

По този начин лондончани направиха това, което зависеше от тях, за да спечелят първото място в групата.

След сензациозната равенство на Лудогорец с ПСЖ, Арсенал в крайна сметка завърши първи групата. Базел пък се бореше за място в Лига Европа, но след загубата си и победата на Лудогорец, се сбогува с евромечтите си.

Лудогорец остана на крачка от немислимото на митичния "Парк де Пренс", но се класира за Лига Европа!

Лудогорец остана на крачка от немислимото на митичния "Парк де Пренс", но се класира за Лига Европа!

Разградчани удариха всички свои критици в земята!

В днешната среща, тимът на Арсен Венгер тотално доминираше над опонента си, поне до вкарването на първите три попадения. В герой за тима се превърна Лукас Перес, който блесна с хеттрик.

НА ЖИВО: Базел - Арсенал 1:4

НА ЖИВО: Базел - Арсенал 1:4

Швейцарците пробват да прецакат Лудогорец

Преди началото на двубоя, двата тима почетоха с минута мълчание паметта на загиналите футболисти на Шапекоезне.

В 8-ата минута Лукас Перес вкара първия си гол в Шампионска лига. Санчес подаде на Гибс, той намери отлично Перес, който бе изпуснат от Сухи и без проблем отблизо направи резултата 1:0.

Осем минути по-късно Гибс стреля, вратарят изби топката и тя попадна право в краката на Перес, който засече отблизо и вкара втория си гол в мача. До края на полувремето, Базел опита натиск, но без резултат. Втората част започна ударно за Арсенал.

В 47-ата минута Санчес подаде майсторски към Лукас, който засече и без проблем направи резултата класически, оформяйки своя хеттрик.

В 52-ата минута разгромът на Арсенал бе пълен. Йозил подаде в наказателното поле към Иуоби, който от няколко метра направи 4:0. Вече бе ясно, че Базел няма никакъв шанс за класиране в Лига Европа.

В 78-ата минута Сейду Думбия вкара почетното попадение за Базел след като разигра двойно с Марк Янко. До края на мача домакините атакуваха, но така и не стигнаха до още един гол.

След изиграването на последните мачове от група "А", лидер стана Арсенал, на втрото място завърши ПСЖ, а право за участие в Лига Европа получи българският представител Лудогорец.