Барселона победи Интер в среща от Група "F" на Шампионската лига. Двубоят на "Камп Ноу" завърши при резултат 2:1.

Точен за гостите, след само 3 минути игра, бе Мартинес. С ефектно воле Суарес изравни в полза на каталунците през второто полувреме. В самия край на мача, след чудесен пробив на Меси, Суарес вкара за оказалото се и крайно 2:1.

Участието на суперзвездата Лионел Меси бе под въпрос до последно заради болки в аддукторите, но аржентинецът стартира от първата минута. Той излезе срещу един от неудобните си противници, на които все още не е вкарал гол.

Снимка 445798

Източник: UEFA.com

Нападателят на Интер Ромелу Лукаку не игра в сблъсъка. Белгийският таран не пътува с отбора за Испания. Той страда от мускулна травма и остана в Милано, за да продължи лечението си.

Снимка 441012

Източник: Twitter

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Барселона - Интер 2:1, втори гол на Суарес!
на живо

Барселона - Интер 2:1, втори гол на Суарес!

Меси ще играе, Лукаку не

Първото полувреме премина като на един дъх, като домакините се оказаха в нетипична роля - на догонващия в резултата тим след само 3 минути игра.

Тогава Лаутаро Мартинес получи перфектно извеждащо подаване по левия фланг от нападението на отбора си, справи се с опеката на Ленгле и стреля точно за 0:1.

Снимка 445792

Източник: UEFA.com

Домакините се втурнаха в предни позиции, но така и не достигаха до чисти голови положения.

Такова бе пропиляно от Гризман, който получи добро центриране от Роберто, но засече неточно с глава.

Снимка 445796

Източник: UEFA.com

Последваха няколко скоростни контри на гостите, които изглеждаха все така опасни в действията си от централната линия напред. Буквално с два паса те стигаха до полето на Тер Щеген, където задължително следваше опит за поразяване на целта.

Сенси, Мартинес и Санчес бяха длъжниците за Интер, като пропиляха чудесни възможности за удвояване преднината на тима си в резултата.

Снимка 445791

Източник: UEFA.com

Лионел Меси не спираше да захранва съотборниците си с подавания, но Суарес изглежда не му отговаряше подобаващо, поне в рамките на първото полувреме.

В редиците на Барселона личеше и изолиране на Де Йонг от основната част от играта, като по този начин каталунците губеха едно от съзидателните си звена на терена.

Снимка 445793

Източник: UEFA.com

Така или иначе, въпреки напрегнатите моменти и пред двете врати преди почивката, нови попадения през първата част от сблъсъка не бяха реализирани.

Тринадесет минути след паузата незабележимият през откриващите минути на мача Суарес блесна с невероятно изпълнение.

Снимка 445802

Източник: UEFA.com

Меси подаде към влезлия като резерва Видал, който незабавно центрира. Суарес реши да отиграва топката от движение и с ефектно воле я насочи неспасяемо в мрежата за 1:1.

До края на срещата домакините натикаха съперника си в собствената му половина и не спираха да нападат.

В игра се появи Демебеле, който обаче не успя да привлече вниманието на феновете с нещо запомнящо се.

Снимка 425230

Източник: EPA/БГНЕС

Корнерите за каталунците зачестиха, но след тях така и не се случваше онова, което запалянковците на тима искаха - ново попадение във вратата на Ханданович и пълен обрат в мача.

Снимка 445794

Източник: UEFA.com

Това все пак се случи няколко минути преди последния съдийски сигнал. Тогава Меси осъществи брилянтен пробив през цялата защита на съперника и изведе Суарес сам срещу вратаря, а за уругвайския ас не остана нищо друго, освен да вкара за 2:1.

Снимка 445803

Източник: UEFA.com

Двата тима очакват следващите срещи от групата, за да подобрят допълнително ситуацията си в класирането. От това има нужда най-вече съставът на Интер, който е спечелил само точка до момента.

Снимка 445805

Източник: UEFA.com