Отборът на Челси се изкачи временно на първото място в Група "С", след като тази вечер победи Карабах с 4:0. Два от головете дойдоха от дузпа, като и при двете ситуации, решението на главния съдия бе доста спорно, тъй като нарушенията започнаха преди наказателното поле. Домакините пък завършиха мача с човек по-малко, след като Садиров бе изгонен в 19-ата минута.

С този успех "сините" събраха актив от 10 точки, а на втората позиция е Рома с 8, като тази вечер "вълците" гостуват на Атлетико (Мадрид).

Челси разби с 6:0 Карабах

Челси писа "отличен" на азербайджански дебютант (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" разбиха с 6:0 Карабах

В първите 15 минути на двубоя случващото се на терена бе доста равностойно. Това обаче тотално се промени, след като португалският арбитър на срещата даде директен червен картон на Садиров, заради това че е издърпал фланелката на съперников играч. При тази ситуация остана съмнение дали извършеното нарушение не започна преди наказателното поле. Въпреки протестите, реферът бе категоричен в своето решение и Еден Азар откри резултата от бялата точка. 

Снимка 325092

Източник: uefa.com

Малко след като бе изминал половин час игра, Вилиан изстреля топката в десния ъгъл и удвои в полза на лондончани. "Сините" отбелязаха и още едно попадение през втората част, но то бе отменено заради вдигнат флаг за засада. 

В 71-ата минута Челси получи възможност да изпълни втори 11-метров наказателен удар, след сходна ситуация с тази от първото полувреме. Зад топката застана Сеск Фабрегас, който хладнокръвно направи резултата класически, налагайки му се два пъти да покосява вратата на домакините. Първият му опит бе успешен, но съотборниците му нахлуха във вратарското поле прекалено рано и ударът трябваше да бъде изпълнен отново.

Малко преди края на редовните 90 минути, резултатът вече бе 4:0, а в реализатор на гола се превърна Вилиан. 

Единствената хубава атака на Карабах бе в 13-ата минута, когато Мичел се озова на обещаваща стрелкова позиция и изобщо не се замисли преди да стреля, но топката премина на сантиметри от целта.