Челси стартира участието си в Шампионската лига с впечатляваща победа. "Сините" надделяха с 6:0 над азербайджанския Карабах в срещата от група "С" на турнира.  Пердо и Джапакоста реализираха през първото полувреме на "Стамфорд Бридж", а пред втората част Аспиликуета, Бакайоко и Батшуай се разписаха за тима на Антонио Конте. В края на мача Медведев си заби автогол, с което оформи крайния резултат.

 В другия мач от групата Рома и Атлетико (Мадрид) не успяха да си отбележат гол.

Рома удържа Атлетико (Мадрид)

Атлетико изпусна Рома насред Рим (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бразилски вратар отказа нападателите на "дюшекчиите"

Двубоят започна ударно за Челси и още в 6-ата минута Педро откри резултата. Испанецът се разписа с удар извън наказателното поле. В 30-ата минута Дзапакоста реализира фамозен гол. Италианецът напредна отдясно и изненада вратаря с хубав далечен удар за 2:0.

Снимка 312344

Източник: GettyImages

Аспилкуета направи 3:0 в 55-ата минута, след като се възползва от центриране на Фабрегас. В 71-ата минута Тиемуе Бакайоко наказа грешка в отбраната на Карабах. Бранител на гостите не успя да изчисти топката и тя попадна право на крака на френския халф, който отблизо не пропусна - 4:0. Пет минути по-късно Миши Батшуай записа името си сред голмайсторите. Белгиецът се разписа с удар извън наказателното поле за 5:0.

Снимка 312345

Източник: GettyImages

В 82-ата минута Медведев оформи крайното 6:0. Защитникът на Карабах засече в собствената си врата центриране на Дзапакоста.

 

Челси - Карабах 6:0

1:0 Педро (5)

2:0 Дзапакоста (30)

3:0 Аспиликуета (55)

4:0 Бакайоко (71)

5:0 Батшуай (76)

6:0 Медведев (82 - автогол)