Написахте ли вече писмото си до Дядо Коледа?

Ако сте били послушни, белобрадият старец е оставил любимия ви отбор сред последните 8 в Шампионска лига.

Дори и да не го е сторил - подаръци пак ще има. "За всички от сърце", както се пее в популярната песен.

Най-интересният турнир в най-популярния спорт навлиза в своята заключителна фаза!

Отново дойде това празнично време от годината. Коледа. Мачовете на истината, които ще ни държат на нокти до малките часове на денонощието. Колкото и да се комерсиализира надпреварата в последните години - романтиката не ще умре.

Аякс.

Снимка 410465

Източник: EPA/БГНЕС

Като в приказките децата на позадрямалия европейски колос елиминираха хегемона в последните издания на Шампионска лига. Свалиха от трона "кралския клуб" - Реал (Мадрид).

Мястото си сред последните 8 заслужи и друг тим с по-малко атрактивни имена в състава - Порто. Не се съмнявайте, лешоядите ще разграбят и неговите футболисти през лятото. Но това е друга тема за размисъл.

Снимка 410650

Източник: GettyImages

Като в Холивудска продукция до тук стигна Манчестър Юнайтед.

"Червените дяволи" натриха носовете на "петролните" звезди от ПСЖ насред Париж. Явно феновете са слушали много от миналия месец май насам. Затова тази надпревара е толкова велика - изоставаш с 2 гола след домакинството си, тежката ти артилерия от футболисти пропуска реванша... продължаваш напред и мечтаеш за "купата с ушите".

Снимка 399947

Източник: GettyImages

На Острова си лягат с усмивка и други. Сред претендентите личат имената на още 3 английски клуба!

Манчестър Сити, Ливърпул и Тотнъм показаха, че могат да се борят на два тежки фронта. Именно те заемат първите 3 места във Висшата лига към момента.

Снимка 411318

Източник: GettyImages

Всеки техен мач се превръща във футболна лекция. Треньорите им са сред най-големите професионалисти и ежедневно променят представите ни за играта с иновативните си тактики.

Снимка 412770

Източник: GettyImages

Бърз италиански спортен автомобил.

Така можем да определим водения от Кристиано Роналдо Ювентус, който заличи 2 гола пасив от неудобен съперник - Атлетико (Мадрид). "Старата госпожа" притежава един от най-великите играчи за всички времена в редиците си. Печелил повече пъти турнира от половината останали отбори в него този сезон. В мини Коледа се превръща всеки мач с него на терена.

Снимка 402407

Източник: EPA/БГНЕС

Идентична е ситуацията при доминатора на испанския футбол. Барселона. Каталунците разполагат с гений, жаден за нов успех в "турнира на богатите". На моменти изглежда сякаш е нарамил целия отбор, докато изнася поредното си бляскаво представление. Великан на терена.

Снимка 411198

Източник: EPA/БГНЕС

Това са.

Един от гореспоменатите клубове ще се окичи с вечна слава. Нас, феновете на най-великата игра, ни очакват нови паметни вечери. Време е.

Снимка 407002

Източник: Twitter

Отново е Коледа.

Барселона - Манчестър Юнайтед и Тотнъм - Сити на четвъртфинал в Шампионската лига!

Барселона - Манчестър Юнайтед и Тотнъм - Сити на четвъртфинал в Шампионската лига!

Вижте всички двойки