Отборът на Барселона си осигури място в елиминационната фаза на Шампионската лига. Щастливото събитие за "блаугранас" стана факт, след като измъкнаха точка при гостуването си на Интер (1:1). Така селекцията на Ернесто Валверде, имаща 10 пункта в своя актив, няма как да бъде падне по-надолу от втора позиция. Интер пък ще трепери до последно, като трябва да се справи със сериозната конкуренция на Тотнъм.

Интер - Барселона 1:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Интер - Барселона 1:1 (Развой на срещата по минути)

Без победител в дербито на група В

Тази вечер битката на "Джузепе Меаца" беше гладиаторска. Двата гранда предложиха интересен футбол, изпълнен с редица голови положения. Попаденията обаче паднаха в самия край на съперничеството. В 83-ата минута резервата Малком се превърна в неочакван герой за гостите, след като реализира с първото си докосване в първия си мач в "турнира на богатите". Интеристите обаче не се предадоха и фиксираха ремито, след като Икарди се възползва от неточност в защитата на Барса.

Снимка 387832

Източник: GettyImages

Сякаш щеше да подхожда повече на испанците, но поредица от пропуски тази вечер направи тяхната звезда - Луис Суарес.

За това, че мачът ще бъде на едно изключително ниво се разбра малко след първия съдийски сигнал на Жимон Марчиняк. Двата тима моментално се "захапаха", разменяйки си по едно опасно положение в началната минута. Всичко стартира с един удар отблизо на Матео Политано, който се ориентира най-добре при свалена топка с глава от Икарди. Ситуацията обаче бе спряна поради засада. В следващата атака пък Барса отправи своето послание с взривоопасен шут на Усман Дембеле, който беше отбит с майсторство от Ханданович.

За домакините започна да става доста трудно, след като Барса постепенно заигра в своя традиционен стил. В 11-ата минута Самир Ханданович сбърка при опита си да намери човек в центъра. Топката моментално бе отиграна от Ракитич, комбинирал с Луис Суарес. Нападателят рязко прибра кълбото с десния си крак, елиминирайки по този начин Милан Шкринияр. Последва удар, който мина малко над горната греда на интеристите.

Наполи и ПСЖ не се победиха - 1:1

Наполи и ПСЖ се самоунищожиха, Групата на смъртта в Шампионската лига ще бъде зрелищна до последния мач!

Мертенс остана длъжник на тима си, силен мач за неостаряващия Джиджи Буфон

Положителни емоции за тифозите на Интер имаше малко след това, когато техните любимци също организираха много добра атака. Иван Перишич умело навлезе към полето на каталунците, пускайки секунда по-късно за включилия се Квадво Асамоа. Ганаецът сякаш не очакваше да се озове на толкова добра позиция и разочароващо не намери очертанията на испанската врата.

Снимка 387822

Източник: uefa.com

Интер оцеля като по чудо в 30-ата минута, когато Барса имаше цели четири шанса, за да стигне до гола. Старт на фестивала от пропуски направи Дембеле, който стреля слабо и хибридът му между шут и пас попадна в Суарес. Уругваецът се провали в стремежа си да окаже контрол върху топката, подавайки доста случайно към Сержи Роберто, който от малък ъгъл намери тялото на Де Врий. При последвалия корнер, Пике свали с глава за Суарес, който отправи диагонален изстрел, минал на опасно разстояние от далечната греда.

Луис Суарес продължи с пропуските и малко преди почивката. Тогава отбита топка от тялото на Шкринияр, попадна в краката на уругваеца, който стреля без подготовка. И този път обаче Ханданович беше на своето място и парира.

Снимка 387825

Източник: GettyImages

Момчетата на Лучано Спалети получиха неочакван подарък от Барса в 53-ата минута. Ленгле се размина с топката при центриране, но Весино явно не очакваше това, което се случи и разочароващо се провали в опита си да накаже каталунците.

След точно час футбол от тази класическа за ШЛ битка, двата тима си размениха по едно чисто положение, което вдигна градуса на настроението и по трибуните. Първи своя шанс получиха домакините. Вече се виждаше как капитанът Мауро Икарди отправя много хубав удар, който обаче бе париран с топ шпагат от страна на Жерард Пике. От другата страна на терена пък гол на Суарес беше отменен, защото в момента на подаването към уругваеца, кълбото вече бе излязло в аут.

Атлетико (Мадрид) победи Борусия (Дортмунд) с 2:0

Атлетико (Мадрид) победи Борусия (Дортмунд) с 2:0

Двата отбора са фаворити за класиране на осминафинал в Шампионската лига

С оглед случващото се на терена, Барселона дочака, а и се пребори за скъпоценния си гол на "Джузепе Меаца". Главният герой обаче беше доста неочакван. Появилият се секунди по-рано на терена - Малком. Бразилецът получи подаване от своя сънародник Коутиньо, последва финт с тяло срещу Асамоа и след това точен шут под плонжа на Ханданович. Атакуващият халф на Барса беше толкова развълнуван от попадението си, че се разплака светкавично, след като видя как топката опъва мрежата на интеристите.

Снимка 387828

Източник: GettyImages

Въпреки създадения дискомфорт, Интер не се предаде и достигна до изравняването три минути преди края. И кой друг, ако не Маурито Икарди! Капитанът на "нерадзурите" се оказа най-съобразителен при меле пред вратата на Барса, и след като трима играчи на "блаугранас" му доставиха нужния комфорт, той се завъртя и без никакви проблеми матира Тер Стеген за 1:1.

Брюж разби с 4:0 Монако в Шампионската лига

Монако е пълна катастрофа!

Брюж съсипа отбора на Тиери Анри с 4:0

В следващия кръг Барселона има непредсказуема визита на ПСВ (Айндховен), Интер пък поема към митичния "Уембли", за да премери сили с Тотнъм.

Снимка 387831

Източник: uefa.com