Манчестър Сити постигна лесна победа с 3:0 като гост над Шахтьор (Донецк) в мач от група "F" на Шампионската лига. Двубоят се игра на стадиона в Харков. Точни за "гражданите" бяха Давид Силва (30), Аймерик Лапорт (35) и Бернардо Силва (70). "Миньорите" по никакъв начин не затрудниха английския гранд, като това бе най-малкото, с което се отърваха. Няколко непростими пропуски направи Рияд Марез. 

С успеха тимът на Пеп Гуардиола събра 6 точки и заема първо в групата, докато украинците са с 2 пункта на трета позиция.

Шахтьор (Донецк) - Манчестър Сити 0:3
на живо

Шахтьор - Ман Сити 0:3, Бернардо Силва вкарва трети гол за гостите

Двубоят ще се играе в Харков

Двубоят започна по-добре за гостите, които можеше да открият резултата още в 3-ата минута. Тогава Пятов изби над гредата удар от трудна позиция на Давид Силва. 

В 14-ата минута испанският халф пусна отличен извеждащ пас към Габриел Жезус, Пятов предвидливо излезе и бразилецът стреля право в него. Малко след това отново нападателят се озова на стрелкова позиция, но прати кълбото над вратата. 

Снимка 385184

Източник: twitter

В 22-ата минута при бърза контраатака Рияд Марез се озова на стрелкова позиция отдясно, но ударът му мина покрай гредата. Минута по-късно Бенжамен Менди центрира в наказателното поле, алжирецът овладя топката и нанесе удар, който Ракитский успя да избие, преди топката да влезе във вратата. 

В 27-ата минута гредата спаси домакините. Марез центрира, а Давид Силва засече топката на точката на дузпата, но право в десния страничен стълб. 

Масираният натиск на "гражданите" даде резултата след половин час игра. Менди намери Габриел Жезус, бразилецът нанесе удар, който рикошира в Степаненко, след което Давид Силва стреля от воле и не остави шанс на Пятов за 0:1. 

Снимка 385194

Източник: GettyImages

Пет минути по-късно Аймерик Лапорт засече с глава центриране на Кевин де Бройне от корнер и удвои преднината на гостите. До края на първата част удар на Габриел Жезус мина над вратата. 

Действията през втората част продължиха да се развиват в полето на "миньорите". В 48-ата минута Исмаили успя да избие опасен шут на Давид Силва. Минута по-късно Николас Отаменди стреля от движение, но топката мина покрай лявата греда. 

Снимка 385196

Източник: GettyImages

Пропуските на Рияд Марез продължиха. В 57-ата минута защитник на домакините не успя да изчисти добре центриране на Силва, топката попадна в алжиреца, който от воле я прати покрай гредата. 

В 65-ата минута Алан Патрик опита шут от движение, който обаче не затрудни Едерсон. Пет минути след това резервата Бернардо Силва направи резултата класически. Португалецът получи подаване от Габриел Жезус, разходи се между защитата на домакините и с удар по земя порази вратата с помощта на лявата греда. 

Снимка 385183

Източник: twitter

В 83-ата минута Фернандо пропиля най-добрата възможност за Шахтьор. Бразилецът получи подаване от дълбочина от Болбат, но не намери очертанията на вратата. Малко след това Едерсон спаси удар по земята на Жуниор Мораеш. В продължението на срещата удар на Исмаили мина покрай вратата. Това бе и последното интересно действие в срещата. 

Снимка 385197

Източник: GettyImages