Пеп Гуардиола иска да предпази своите възпитаници от подценяване на Шалке 04. Испанският наставник на Манчестър Сити твърди, че не всичко е решено преди реванша за Шампионската лига.

Манчестър Сити победи Шалке 04 с 3:2 в Шампионска лига

Обрат за историята: ВАР, две дузпи и червен картон не спряха Манчестър Сити в Германия!

"Гражданите" победиха с 3:2 "кралскосините"

"Това, което се случи в първия мач, може да се случи и във втория", твърди Гуардиола. "За това не трябва да правим големи промени. Имаме работа за вършене".

Шалке има нужда от два безответни гола за да продължи напред. Минимални загуби от 0:1 и 1:2 са в полза на "гражданите" които обърнаха в последните минути, изглеждащия като загубен първи двубой в Гелзенкирхен. Тогава те спечелиха с 3:2.

Николас Отаменди, изгонен преди три седмици и Фернандиньо са наказани. Еймерик Лапорт може да се завърне с контузия на ахилеса. Кевин де Бройне и вратарят Клаудио Браво също не са на разположение на Гуардиола.

Шалке загуби от Вердер с 2:4 в петък. Даниел Калигури, Омар Маскарел и Алесандро Шопф са контузени за германския тим.

До сега във всичките 27 случаи отбор, вкарал 3 и повече гола като гост в Шампионската лига е продължавал напред. Сити има победи в последните си три сблъсъка с Шалке, като домакинството през сезон 1969-1970 е завършило при резултат 5:1. Единствената загуба на "гражданите" у дома от германски отбор е преди 5 сезона - 1:3 от Байерн.

Единствената победа за Шалке като гост в последните 9 гостувания в Шампионската лига е в Мадрид срещу Реал с 4:3.