Членът на Управителния съвет на Българската федерация по шахмат - Харалампи Ванев се включи в днешната пресконференция на управниците на организацията в "Пресклуб България".

Ванев заяви в прав текст, че според него бившият шеф на федерацията ни и на Европейския шахматен съюз е "псхично болен".

"Защо всички в шахмата ни да страдат заради една личност, изгубила разсъдъка си? Да, точно това казвам. За мен Силвио Данаилов е психично болен! Изгуби разсъдъка си.

Повярвайте ми, до преди няколко години беше тотално различен човек. След проблемите във федерацията ни и след настъпилия хаос, той полудя.

Знаете ли, че започна да подписва някакви неща от името на други хора? Обаждаше се на медии, казваше им някакви неща, едва ли не какво да пишат и какво не. Това нормално ли е? Не е!

Българската федерация по шахмат се разграничи от Силвио Данаилов

Българската федерация по шахмат се разграничи от Силвио Данаилов

"Готов съм да подкрепя министър Кралев, искаме да извадим този велик спорт от калта"

Не е приятно да те причисляват към подобен човек. Да те карат да отговаряш за негови действия и идеи. Да си спори с когото си иска и да си прави каквото си иска. Аз не съм виновен за това! Никой от нас не е отговорен за налудничавите му намерения и деяния!

Искам да спасим заедно българския шахмат! Искам да сме заедно по пътя си, а не всеки да прави каквото си иска. Нека запазим реномето си и съхраним името си, за да не ставаме за смях пред Европа и света", призова Ванев.