Знаете ли къде се намира село Буковец? Не са едно или две селата с такова име в България, да.

Става въпрос за село Буковец, община Брусарци, област Монтана. Не сте го чували и няма защо. Село, като почти всяко в северозападна България – празно, ръждясало, полусрутено, покривът на църквата тече, селският хоремаг е празен, но гробищата са пълни.

Няма за какво да сте ходили там, няма и за какво да ходите. По улиците бродят почти само старци, кози и някой друг скот. Скот - буквално, не метафорично.

На 1 март през нощта 24-годишен прерязва жиците на тока в една къща. Счупва прозореца и напада спящата вътре 67-годишна жена. Влиза с маска на лицето и с план – не, не да открадне, а да я изнасили. Дебнал я е, знае в коя стая спи, прекъснал е тока – предварително. Пребил я е и изнасилил, докато 90-годишната й майка, която е сляпа и инвалид, е в съседната стая и не може да направи абсолютно нищо.

Та този 24-годишен скот е свършил това. Изнасилил е майка и баба. И... не му е за първи път. Преди година и половина е изнасилил друга баба, а и нечия майка. И дали е само тя? Предвид срама, който от това поколение хора таят при изнасилване, можем да си зададем въпроса дали са само тези две жени, майка и баби.

Та, този 24-годишен скот не е в затвора. Предполагам ви звучи познато. Разхождал се е по улиците на село Буковец необезпокояван. От МВР го познават, той има десетки криминални регистрации, няколко присъди за кражби и едно затлачено, закопано производство за изнасилване. Потънало някъде между следствието, прокуратурата и съда.

Този скот обаче ходи по улиците вместо да гние зад решетките. Ходи по улиците на Буковец и дебне.

Децата на тази изнасилена жена направиха тежък избор преди години – за да дадат бъдеще на своите деца, емигрираха. Всяка година се връщат в Буковец, всеки месец изпращат пари отново тук. Сега се оказва, че и майката, и бабата трябва да си приберат там, в чужбина, за да могат да ги защитят. За да могат да оцелеят. Защото тук им ебаха майката, буквално, не метафорично.

Второто изнасилване стана само часове, след като вътрешен министър, главен прокурор и главен секретар обявиха нов поход срещу престъпността, революционен и най-вече ефективен. И?

Най-вероятно този скот отново ще се разхожда по улиците на Буковец съвсем скоро. При това, като си е признал вината, ще бъде още по-скоро, тъй като ще мине на споразумение, а и обжалване и т.н.

На практика значи утре отново ще бъде там и ще дебне... нашите майки и баби. Българските майки и баби – мамени от телефонни измамници и изнасилвани от скотове.

А само след два дни ще се разнесе „Честит 8 март”...