Под надзора и ръководството на Районна прокуратура - Царево са започнали 11 незабавни досъдебни производство срещу 11 чужди граждани преминали противозаконно границата на Република България. Започнало е и досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е подпомогнал 27 чужди граждани да преминават в страната в нарушение на закона.

Влезли са през границата на страната от Република Турция, в района на 31 речна табела, намираща се на около 5 км. западно от устието на река Резовска, в зоната на отговорност на ГПУ Малко Търново на територията на Община Царево.

Започнато е и досъдебно производство срещу неизвестен извършител, затова че на около 3 км. западно от с. Резово Община Царево, на около 200 м. западно от пост за охрана на ГПУ-Малко Търново, както и на 20 м. южно от възпрепятстващото заграждение, противозаконно е осигурявал и извършвал превоз на 27 чужденци (11 възрастни и 16 деца) да преминат през територията на страната.

28 мигранти са открити в горящ камион край Резово
Обновена

28 мигранти са открити в горящ камион край Резово

Според прокуратурата, чужденците са 27, не са пострадали сериозно

Чуждите граждани са се намирали в ремарке на горящ камион "Скания", в който те са били превозвани. Установено е, че камионът се е самозапалил, като докато гори е бил открит от патрул на гранична полиция. Един от патрулиращите служители на реда, с риск за живота и здравето си, е влязъл в горящата кабина на камиона и е открил лост, чрез който е успял да отключи отделението на багажника, в които са се намирали всички чужди граждани.

Според наблюдаващия прокурор, всички незабавни досъдебни производства ще бъдат приключени в законовия срок и ще бъдат внесени в Районен съд - Царево, който е компетентната съдебна инстанция.