11 лица са задържани до момента при спецакция, която се провежда в квартал "Христо Ботев" в София. Това съобщиха от пресцентъра на СДВР.

Операцията започна рано тази сутрин. Мобилизирани са служители на криминална и икономическа полиция съвместно с екипи на НАП, БАБХ и ДГС

В комплекса се наблюдава засилено полицейско присъствие. Униформените претърсват десетки обекти.

Действията обхващат палитра от проверки - от установяване на незаконно пребиваващи чужди граждани, притежание на незаконно и нерегистрирано оръжие, превенция на криминалния контингент, до осъществяване на незаконна търговска дейност.

В рамките на инспекцията са иззети множество хранителни стоки с изтекъл срок на годност, установена е съпричастността на извършващи незаконна търговска дейност, които са санкционирани от НАП и Икономическа полиция. Констатирани са случаи на наети без трудови договори, в това число и непълнолетни, ангажирани за работа в тъмната част на денонощието.

В хода на извършените проверки на множество адреси са открити незаконни оръжия и такива, нерегистрирани по надлежния ред, както и фалшива валута. Задържаните са съпричастни към различни по вид престъпления - кражби, фалшива валута, притежание на нерегистрирани газови и бойни оръжия, склоняване към проституция. На етапа са образувани две досъдебни производства, по които се провеждат процесуално-следствени действия. Специализираната полицейска операция продължава.

Мащабна акция срещу ДДС измами тече в страната

Мащабна акция срещу ДДС измами тече в страната

Акцията е свързана и с други държави