Голямо количество нелегални акцизни стоки е открито при спецоперация на територията на Старозагорска област. Притежателят им е задържан и е образувано е бързо производство.

Иззети са общо 4 000 кутии цигари без акцизен бандерол; 6 чувала с около 120 кг нарязан тютюн и около 13 360 литра алкохол, съхраняван в бидони, туби и други съдове, отново без бандерол, какъвто се изисква по закон.

В резултат на планирана акция, в село Ракитница е спрян за проверка лек автомобил "Фолксваген", собственост и управляван от старозагорец. При инспекция в колата е открито голямо количество цигари без акцизен бандерол. Нелегалните стоки са открити и в помещения, обитавани и стопанисвани от мъжа на територията на Стара Загора.

Операцията е реализирана вчера, след проведено разследване на информация, получена в териториалния сектор на ГДБОП- Стара Загора. В действията са участвали и служители на Сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в ОДМВР - Стара Загора, както и колегите им от Второ РУ.

Притежателят на контрабандната стока е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава по ръководството на Районна прокуратура - Стара Загора.