15 души са пострадали при катастрофа между автобус и ТИР при разклона за сливенското село Камен, съобщават от пресцентъра на МВР.

По първоначални данни при тежкото произшествие загинали няма.

Сигналът за катастрофата е постъпил на тел. 112 в 15.05 часа. Тя е станала на около 40 м преди разклона за село Камен. Към мястото незабавно били изпратени полицейски екипи и Бърза помощ.

От първоначалните данни става ясно, че автобусът се е ударил челно в насрещното платно в товарен автомобил. Това е станало при изпреварване. Автобусът е с бургаска регистрация, а камионът – с чужда.

Пострадали са двамата шофьори и 13 пътници. Шофьорите и шестима от пасажерите са настанени за лечение в сливенската болница. Други седем души са транспортирани до ямболската болница.

От полицията допълват, че състоянието на шофьора на автобуса е по-сериозно. Сред останалите нямало тежко пострадали.

Движението в района на катастрофата е спряно и в двете посоки. Автомобилите, пътуващи към Ямбол, се пренасочват през село Гергевец, а пътуващите в посока Сливен - през селата Камен или Крушаре. От Агенция „Пътна инфраструктура” информират, че обходният маршрут е Крушаре-Самуилово-Гергевец.

Извършва се оглед и се изясняват причините за катастрофата, допълват от полицията.

От болница „Д-р Иван Селимински"-Сливен съобщават, че до Спешното на лечебното заведение са транспортирани деветима пострадали при катастрофата.

Зам.-директорът по медицински дейности д-р Хрисант Хрисантов обясни, че двама от пострадалите са приети в болницата. Единият е с открита фрактура на левия крак, а другият - с рана на едната ръка.

На останалите ранени се оказва медицинска помощ. Предстои да се уточни какво е състоянието им и дали е необходимо да бъдат приети в болница, уточнява на сайта си лечебното заведение.

По информация на кореспондента на БиТиВи в автобуса са пътували 30 учители, които празнували 24 май във Велико Търново.

Кореспондентката на Нова телевизия допълва, че в автобуса пътували учители от Поморие и Ахелой. Те разказват, че по време на инцидента валяло дъжд.

По непотвърдена информация автобусът не е на нито една от големите фирми в морския град, а на частно лице. Тирът бил с румънска регистрация.