За изминалото денонощие в страната са възникнали 15 тежки пътнотранспортни произшествия. Един човек е загинал, а 16 души са били ранени. Към момента с опасност за живота в болнични заведения са 4 души.

Само в София през изминалото денонощие са станали 113 леки и 4 тежки катастрофи. Един човек е загинал, а трима са били ранени в столицата.

Всички пътища в страната са проходими при зимни условия

Всички пътища в страната са проходими при зимни условия

700 машини са почиствали пътищата през нощта

Според данните на МВР за пътните инциденти през изминалото денонощие в страната и състоянието на пътната обстановка от началото на месец декември до сега у нас са възникнали 311 тежки катастрофи, при които са загинали 28 души, а 390 са били ранени. 11 души остават с опасност за живота.

От началото на годината черната статистика на МВР сочи, че в страната са възникнали 6 636 тежки пътнотранспортни произшествия. Загиналите на пътя от началото на 2017 година до сега са 645 души. При катастрофите тази година са пострадали 8 348 души.

Относно състоянието на пътищата в страната по-рано днес директорът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Михаил Рашков заяви, че всички пътища у нас са проходими при зимни условия. 700 машини и 1 200 души са почиствали пътните настилки в страната в районите със снеговалеж през изминалата нощ.

Всички магистрали са отворени за леки автомобили, на места има заледени пътища

Всички магистрали са отворени за леки автомобили, на места има заледени пътища

Валежи от сняг и дъжд има в почти цялата страна

През нощта снеговалежът е бил най-силен в Родопите. Поради това е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път II-37 Батак - Доспат, път III-842 Белово - Юндола, по път II-35 Троян - Кърнаре, в прохода "Петрохан", както и в "Превала" и "Шипка". Ограничено е движението и за МПС над 10 тона в проходите "Вратник" и "Твърдишки". В "Дюлински" и "Пампорово" е забранено движението на моторни превозни средства над 3.5 тона.

Без ограничения е преминаването през "Айтоски", "Котленски", "Обзорски", "Печинско", "Предел", "Републиката", "Ришки" и "Рожен".

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".