15 души са задържани на различни места в Бургас днес при специализирана полицейска акция.
В операцията участват служители на отдел „Криминална полиция“ на ОДМВР- Бургас, ГДБОП и сили на жандармерията под надзора на Специализираната прокуратура.

Според МВР задържаните са членове на организирана престъпна група, занимала се с принуда, нанасяне на телесни повреди, унищожаване и увреждане на имущество, палежи и трафик на хора.

Операцията е започнала сутринта около 9.30 ч. По информация на БНР млад мъж е бил задържан на разклона за "Меден рудник" и "Горно Езерово". Той е бил свален от луксозна бяла кола от полиция и жандармерия.

Според информация на БНР, автомобилът е собственост на хотел "България" и е бил даден на известния в криминалните среди Петър Биберов - Кюфтето. Преди обяд от хотела е задържан мъж, който е бил издирван от полицията.

По-рано в комплекс "Лазур" са били арестувани няколко души от спецполиция и жандармерия. По неофициална информация един от тях е собственик на охранителна фирма.

БНТ съобщава, че сред задържаните са шефът на охранителната фирма VТА Николай Мечков.

Припомняме, вчера операция на МВР имаше в Благоевград, където също зрелищно бяха арестувани няколко души. По-късно стана ясно, че сред задържаните освен вече осъждан за сводничество има и двама служители на реда