Над 190 са оперативните сигнали за купуване на гласове. Постъпват сигнали и на телефонните линии, разкрити от МВР. Това съобщи в Шумен служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, цитиран от БНТ.

Набелязали сме рисковите секции, знаем хората, които се занимават с тази дейност, заяви той.

Демерджиев увери, че ще бъде направено всичко възможно да бъде пресечен купеният вот.

МВР вече получило сигнали за подготовка за манипулиране на изборните резултати
Обновена

МВР вече получило сигнали за подготовка за манипулиране на изборните резултати

Демерджиев набелязал рисковите секции, обещава избори без сътресения

Той каза още, че материалите от разследването на МВР за лот 7, 8 и 9 на автомагистрала "Хемус" са внесени в прокуратурата, като се очакват поне две производства, които са от компетенцията на Европейската прокуратура.

Във връзка с хванатия днес претъпкан микробус с мигранти на АМ "Струма" край София Иван Демерджиев посочи, че в страната са изградени контролни пунктове, на които се спират съмнителни превозни средства.

От 2 месеца данни за източване на магистрални пари от Велико Желев са в прокуратурата

От 2 месеца данни за източване на магистрални пари от Велико Желев са в прокуратурата

Демерджиев не знае да има движение по преписката

Вътрешният министър беше в Шумен във връзка с годишния анализ на Областната дирекция на МВР. Информация за посещението му бе оповестена по-късно от вътрешното министерство. По думите му в заловения микробус на АМ "Струма" е пътувала група от 25 мигранти, която е била наблюдавана през цялото време от служители на ГДБОП, които всъщност са подали и сигнала за спиране на безопасно за това място. "Контролирахме това задържане и то не е инцидентно. Изградихме контролни пунктове, направихме тактически разстановки на места, не предприемаме рискови спирания, изчакваме и спираме там, където е безопасно. Точно поради тази причина от дълго време нямаме инциденти. Проведе се обучение на колегите и многократни тренировки, за да отработим безопасни реакции и поведение", изтъкна Демерджиев.

По темата за нередностите в пътното строителство той посочи, че ГДНП работи по няколко разработки, включително и с взети ядки от различни магистрали.