На две години затвор осъдиха мъж за убийство в плевенска дискотека. Присъдата трябва са бъде изтърпяна при първоначален строг режим, съобщават от прокуратурата.

Плевенският окръжен съд е наложил наказанието на Маню К. за причинена от него смърт по непредпазливост. Вследствие на умишлено нанесена телесна повреда, той отнел живота на 37-годишен мъж от Перник. Обвиняемият причинил на жертвата черепно-мозъчна травма, която довела до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

Случката се разиграла на 13 февруари тази година. Тогава в полицията постъпил сигнал за мъж, изпаднал в безпомощно състояние, пред дискотека „Анаконда” в града. Пострадалият бил откаран болница, където починал.

В хода на разследването станало ясно, че 37-годишният перничанин водел в дискотеката за участие три еротични танцьорки. След изпито голямо количество алкохол и при опит да танцува, той паднал и счупил няколко бутилки с алкохол. След това, без видима причина, нападнал обвиняемия Маню, който впоследствие го ударил с юмрук в лицето. От удара перничанинът се свлякъл на земята.

Съдебните медици заключили, че смъртта е настъпила от черепно-мозъчната травма.

Подсъдимият е признал фактите около инцидента и делото е разгледано по съкратено съдебно следствие.

Присъдата може да бъде обжалвана, уточняват от прокуратурата.