Повече от 20 автобуса и над 100 автомобила тръгват в подкрепа на националния протест на Синдикат на служителите в затворите в България днес от 13.00 ч. в София.

Това съобщават от профсъюза на надзирателите.

Автобусите са организирани от синдикалните структури по места и ще тръгнат в различни часове от затворите в цялата страна. Между 1500 и 2000 души от общо 2300 надзиратели ще участват в митинг - шествие, което ще премине от Министерството на правосъдието, през Министерство на финансите до Министерския съвет. Протестът е под надслов "Европа и за нас", и е насочен срещу политиката на двойни стандарти и лицемерието при финансирането на Сектор "Сигурност", и в защита на правата и интересите на служителите на ГД "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана", които остават хронично с най-ниските възнаграждения в сектора за сигурност.

Начинаещите полицаи взимат 105 лв. повече от надзирателите

Начинаещите полицаи взимат 105 лв. повече от надзирателите

Синдикатът иска още 700 надзирателя и 600 щата за "Съдебна охрана"

Основните искания са за увеличение на заплатите с 20% и увеличаване на броя на надзирателите в местата за лишаване от свобода. Синдиката на служителите в затворите в България настоява още за подобряване на условията на труд, както и за решаване на проблемите с натрупаните дни отпуск (около 200 000 дни към края на 2017г.), качеството на униформеното облекло, лошото материално - техническо оборудване и увеличаващата се агресия срещу персонала в затворите и арестите.

Пореден протест на надзирателите в страната

Пореден протест на надзирателите в страната

Надзирателите сезират европейските институции при още един отказ на Цачева

За събитието са мобилизирани всички свободни от наряд надзиратели и тези, които не са в дежурство на разположение.