Затвор за срок от 20 години за Григор Георгиев, който уби майката на децата си през 2019 г. в село Гложене. Това реши тричленен състав на Върховния касационен съд, оставяйки в сила присъдата на Софийския апелативен съд.

Въпреки обжалването от страна на обвиняемия, ВКС прецени, че убийството е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за жертвата. Според Григор Георгиев, съдът е ограничил правото му на защита, но ВКС е сметнал това за неоснователно.

Подсъдимият се е опитвал да докаже, че в нощта, когато е убил Дарина С., в дома им е имало и трети човек, който го бил нападнал. Версията е разгледана, но магистратите я определят като защитна, поради това че не се подкрепя от нито едно доказателство.

Не са налице и основания за преквалификация на деянието от случай на убийство в убийство в състояние на афект по чл. 118 от НК. При установените от апелативния съд факти деянието на подсъдимия е счетено като умишлено убийство, извършено по особен мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, през юли 2019 г. Григор Георгиев намушка смъртоносно жена си при битов скандал във врачанското село Гложене. Седмица преди това мъжът пребил Дарина С. на улицата и се наложила намесата на полицията.

След като я убил дни по-късно, той опитал да сложи край и на своя живот, но неуспешно.