Митничари са открили 39 пакета хероин, укрити на различни места в конструкцията на автомобил джип Мерцедес с немска регистрация.

Автомобилът е бил натоварен на платформа на международен влак „ОПТИМА", пътуващ от Турция за Австрия.

Общото количество на конфискувания хероин е 19.910 кг, а неговата приблизителна стойност по съдебни цени е 2 500 000 лева.

Операцията е извършена в ранните часове на деня и е съвместна на Агенция „Митници" и ГДБОП на митнически пункт "ЖП гара Свиленград" , съобщават от агенция "Митници".

Задържан е шофьорът на автомобила, турски гражданин, на 63 години, който живее в Германия. Той е пътувал в спалния вагон на същия влак.

Само преди няколко дни на Митнически пункт "Капитан Андреево", след прилагане метода "анализ на риска", митническите служители откриха над 50 кг хероин, укрит в специално пригоден тайник на джип със софийска регистрация.
При последвали съвместни действия от страна на ГДБОП и ОДП - Хасково, под ръководството на Окръжна прокуратура Хасково, бяха задържани още 3 лица, свързани с нелегалния канал за трафик и разпространение на хероин на територията на гр. София.