Митничарите на ГКПП Лесово задържаха 2000 недекларирани парфюма с лога на 16 световноизвестни марки, съобщиха от агенция "Митници".

Контрабандните парфюми са иззети при разкрити шест опита за нелегален внос от Турция, при проверки за последните десет дни. Срещу нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. За случаите ще бъдат сезирани официалните притежатели на съответните търговски марки.

Заловижа близо 600 контрабандни парфюма на Лесово

Заловижа близо 600 контрабандни парфюма на Лесово

Парфюмите са от 43 различни търговски марки

471 от иззетите контрабандни парфюми са открити в багажното отделение на автомобил с молдовска регистрация. Шофьорът и пътниците са обявили, че не внасят нищо за деклариране. Парфюмите в опаковки от 50 до 100 ml са собственост на шофьора, който е молдовски гражданин.

Още 390 недекларирани парфюма с лога на 21 световни търговски марки са иззети при митническа проверка на друг лек автомобил с молдовска регистрация, който е влизал в страната от Турция ден по-рано - на 8 октомври 2017 г. Недекларираните стоки са открити в багажника на колата под лични вещи.

Същия ден, при съвместна проверка на митническите и гранични служители на ГКПП Лесово са иззети и 115 недекларирани парфюма от микробус, управляван от молдовски гражданин.

Още 436 недекларирани парфюма с лога на световни марки са открити от митническите служители на ГКПП Лесово в кабината на товарен камион, управляван от турски гражданин.
При две други проверки са иззети 390 контрабандни парфюма от кола с молдовска регистрация и 198 парфюма от микробус с украинска регистрация.