22-годишен мъж от Козлодуй се оплака от полицейско насилие. На 5 срещу 6 август документите на 22-годишния Любослав Коцев са проверявани четири пъти в центъра на Козлодуй, съобщи БиТиВи.

Това е станало в рамките на половин час, твърди той. След последната проверка е арестуван в патрулката с белезници, а преди да го отведат в полицейското управление, е отведен от полицаите за медицински преглед.

"И на медицинския преглед имах високо кръвно и пулс и отдолу пише: "Да не бъде задържан и да бъде консултиран, което не се случи. Бях бит, унижаван и ми диктуваха какво да пиша, да подписвам, да говоря", твърди Коцев.

Според Любослав Коцев той трябвало да пише, че не желае адвокат, не желае да звъни на когото и да е, а той искал да звънне на майка си. Казаха ми, че това не е възможно, разказва Коцев.

Любослав е задържан за възпрепятстване на полицейска проверка и арогантно поведение.

Категоричен е, че не е посягал на полицаите, нито ги е нагрубявал. Същата вечер той е пил бира, но отрича да е бил пиян.

В ареста не е тестван за алкохол и наркотици, въпреки че е настоял за това. Осем часа по-късно излиза оттам с множество синини.

"Поне петима полицаи с полицейска палка, а когато съм на земята и си пазех главата и органите – с ритници, главно плесници, не юмруци, за да не си личи. Главно това, казва Коцев.

Мъжът и родителите му ще търсят отговорност за случилото се в ареста.

Срещу Любослав е образувано досъдебно производство за неизпълнение на полицейско разпореждане. От полицейската дирекция във Враца увериха, че техен отговор по случая ще има утре.