Арестувани са трима за обира на Пощата в Хасково от 8 юни 2016 г., съобщи МВР. Разследването е проведено от криминалисти на националната полиция и от МВР-Хасково, под ръководството на Окръжна прокуратура, уточняват от ведомството на Младен Маринов три години след обира и след ареста на обвиняемите.

Разследването е започнало след получен сигнал за обир през нощта на 7 срещу 8 юни 2016 г. Тогава група маскирани мъже проникват в сградата на пощенската станция, обезвреждайки охранителната техника. Те привеждат в безпомощно състояние охранителя.
Проникват за минути в трезора, чрез използване на металорежещи машини отварят три масивни метални каси и отмъкват 1 833 000 лв. След това се оттеглят с автомобили по предварително подготвени маршрути, описват отново от МВР.

По време на разследването са разпитани над 100 свидетели, формиран е профил на извършителите - криминално проявени, с технически познания. От полицията уточняват, че са назначени и изготвени почти 40 експертизи, разпознавания и психологически изследвания, както и множество претърсвания, отчитат подчинените на Младен Маринов.

Още в края на октомври 2016 г. като обвиняеми бяха привлечени четирима мъже, като част от тях бяха задържани в момент на извършване на друго криминално престъпление.

Малко по-късно от МВР уточниха, че след 3-годишно разследване са повдигнати обвинения към трима от първоначално арестуваните. 

Всеки от тримата мъже - един на 41 и двама на 45 години, може да получат затвор от пет до петнадесет години.

Делото е изпратено на Окръжна прокуратура - Хасково с мнение за предаване на съд на обвиняемите лица.

Припомняме, пенсиите от пощата в Хасково бяха обрани на 7 срещу 8 юни 2016 г..

За охраната на Централната поща в Хасково отговарят няколко частни фирми, а за лошата организация по съхранението на огромните суми вече е имало сигнали от районния полицейски инспектор.

Откраднатите пари са били застраховани и престъплението няма да струва нищо на българския данъкоплатец, категорични са от "Български пощи".

От първоначалните четирима арестувани, по-късно на трима може да повдигнат обвинения.